Sauna's en andere faciliteiten

Sauna's

Finse sauna's

Een Finse sauna is een combinatie van hete lucht en stoom. De stoom wordt verkregen door water op verhitte natuurstenen te gieten. Door de hitte en de vochtigheid ga zweten, wat als reinigend wordt ervaren.
Temperatuur: 75° - Luchtvochtigheid: 15% - Saunatijd: 10 - 15 min

Zweethut

Een zweethut heeft hetzelfde werkingsprincipe als een Finse sauna, maar heeft een Indiaanse oorsprong. Werkt rustgevend en met kleurlicht.
Temperatuur: 75° - Luchtvochtigheid: 15% - Saunatijd: 10 - 15 min

Kelo sauna

Een Kelo sauna (van oorsprong uit Lapland) is een houten sauna waarin gestookt wordt op hout. Doordat het hout de warmte geleidelijk aan afgeeft, zal de temperatuur van het lichaam op een natuurlijke manier verhogen naar +/- 39°. Een Kelo sauna heeft een reinigende werking en is zeker aan te raden voor mensen met een droge huid. 
Temperatuur: 85° - Luchtvochtigheid: 15% - Saunatijd: 10 - 15 min

Helarium

Een helarium is een sauna gecombineerd met kleur/licht therapie. Hier word je volledig opgemonterd.
Temperatuur: 65° - Luchtvochtigheid: 15% - Saunatijd: 10 - 15 min

Caldarium

Pure relaxatie onder een sterrenhemel. Caldarium is Latijn voor warmtekamer en hier wordt al sinds de Romeinse tijd van genoten. De warmte is niet zo intens als in een sauna en als je geen sauna gewoon bent, is een caldarium ideaal om mee te starten. Is goed om de bloedcirculatie te activeren, het ontspant de spieren en de gewrichten.
Temperatuur: 50° - Luchtvochtigheid: 15% - Saunatijd: 10 - 15 min

Infraroodsauna

Een infraroodsauna is een medische sauna. Deze is uitermate geschikt voor mensen met vermoeidheid, nek- en rugklachten. De warmte dringt diep in het lichaam door en heeft een helende werking.
Temperatuur: 70° - Luchtvochtigheid: 15% - Saunatijd: 10 - 15 min

Turks stoombad

Een Turks stoombad is een vochtige sauna met een temperatuur 45°C. Dit zorgt ervoor dat je meer achteraf zweet dan in de sauna zelf. Aan de stoom wordt eucalyptus toegevoegd, zodat de luchtwegen op een natuurlijke manier vrijgemaakt worden.
Temperatuur: 45° - Luchtvochtigheid: 90% - Saunatijd: 10 - 15 min

Baden

Zoutwaterrelaxbad met onderwatermuziek

Het verwarmde water is verrijkt met zouten en mineralen, waardoor het een uitzonderlijk helende werking heeft op huidaandoeningen zoals psoriasis.

Jacuzzi's

Deze zijn gevuld met water uit onze eigen bron. Dit zachte water is een weldaad voor uw lichaam.

Fontein met voetbad

De fontein die in onze Yin-Yang tuin staat, dient niet enkel om tot rust te komen, maar ook als verfrissend voetbad.

Tuinen

Yin-Yang tuin

Hier vind je rust, rust en nog eens rust. De intieme hoekjes, de mooie rozenperken, de uitnodigende fontein… 
Kortom: gewoon genieten in het hartje van Haspengouw!

Blotevoetenpad

Een wandeling op blote voeten brengt je direct in contact met moeder aarde. De geometrische beweging die je maakt in het lemniscaat en de aanraking met aarde, hout en steen zorgt voor een sterk evenwicht en verbondenheid, waardoor er een geestelijke en lichamelijke eenheid ontstaat. Een wandeling op het Blotevoetenpad is een natuurlijke voetmassage.

Zentuin

Voor een bezinningsmoment. Kom tot rust in onze binnentuin en doe een wens bij onze Reizende Boeddha. (Wierookstokjes te verkrijgen aan de receptie van het centrum).
Share by: